Translate

Blog Listem

21 Kasım 2013 Perşembe

Korece'ye Giriş

Korece Dili 

  Korece, Kore yarım adasında ve komşu Yanbian özerk bölgesinde (Çin) yaygın olarak kullanılan bir dildir ve hem Kuzey Kore hem de Güney Kore'nin resmi dilidir.

  Koreliler tarih boyunca HANCA adını verdikleri Çince yazı karakterlerini kullanmıştır; günümüzde ise ağzın ve dilin aldığı şekle göre karakterize edilen Kore alfabesi HANGIL kullanılmaktadır.

 Konuşulan ortama göre, samimi ya da resmi, farklılık gösterir. Bir kişiyle konuşurken, kişiler arasındaki yakınlığa, sosyal statüye göre kelimelere getirilen ekler değişir. Bir kişi hakkında konuşurken, konuşulan kişiye saygı göstermek üzere kelimelerin unvan, sıfat biçimleri kullanılır.

 Cümle yapısı Özne + Nesne + Yüklem sırlamasına sahiptir. Özne cümlenin olmazsa olmazı değildir. Duruma göre düşebilir.

              [ Özne / Konu + ilgeç ] + [ Nesne + ilgeç ] + [ Fiil / Zamir + çekim ]

 Cümlelerde kelimeler arasında boşluklar ve noktalama işaretleri vardır. Ancak durum belirteçleri (bağlaç) kelimelere bağlı yazılır.

 Fiiller; hitap edilen kişiye bağlı olarak farklı ekler alırlar. Kibar, Resmi ve Teklifsiz olmak üzere üç farklı şekilde son ek alırlar. Bu ekler son hecedeki sesli harflere göre de farklılık göstermektedir.

İlgeçler; kelimelerin cümle içindeki anlam ve önemini belirtirler ve kelime sonuna bitişik yazılırlar. 

1 yorum:

  1. How To Play Baccarat - FEBCasino
    For example, there 바카라사이트 are three Baccarat 메리트 카지노 쿠폰 variants, and the player has the option of two of 1xbet korean them. The two variants are called the "Trick of Poker". The “Trick of Poker”

    YanıtlaSil